Om Yoga

Yoga ska kännas bra i kroppen, tanken och själen. Det spelar ingen roll hur du ser ut när du yogar, om du gör "rätt" eller inte. Det finns inget rätt eller fel. Det viktiga är hur det känns inombords. Imorgon kanske det känns och ser helt annorlunda ut. Det är det som gör yogan spännande i mina ögon. Gränserna flyttas alltid.

Om Helena Atkinson

Helena är certifierad Forrest Yoga-lärare (nivå 2) och har slutfört grundutbildningen (Foundation Teacher Training 200h), Advanced Teacher Training (75h) och ett mentorskapsår med Sandra Robinson, Forrest Yoga Guardian i Storbritannien och har även assisterat Ana Forrest under 4 veckor 2016. Helena är certifierad barnyogalärare (Kids Yoga Foundation, 95h) och yinyogalärare (ISHTA yin modul 1 & 2 för Ulrica Norberg) och har gått en kurs i Anatomi för yogalärare för Hillevi Borga och Ulrica Norberg. Alla utbildningar är registrerade hos Yoga Alliance. Helena jobbar med energin i rummet och använder yogan som verktyg för fysisk, emotionell och personlig utveckling. Yogan anpassas efter personliga behov och förutsättningar. Nyckelorden är utmaning, utveckling och djupare förståelse. Alla pass inkluderar intention, andningsövningar, bålstyrka, yogaställningar och avslappning samt en massa svett, skratt och lekfullhet.

Om Forrest Yoga

Forrest Yoga har utformats av Ana Forrest (www.forrestyoga.com) och är en fysisk, dynamisk yogaform som syftar till att hjälpa kroppen att återhämta sig efter skador och trauman genom att förändra tankemönster, bygga styrka, öka andningsförmågan och skapa utrymme för själen i kroppen. Den ser till den moderna människans behov och problemområden (t.ex. axlar, nacke, rygg och handleder som är stela efter mycket stillasittande vid skrivbord och datorer eller i fordon och soffor). Yogan är terapeutisk både vid faktiska skador och som förebyggande hjälp och kan anpassas efter olika behov genom att passen skräddarsys för deltagarnas särskilda behov (slutna grupper) eller genom de olika alternativa rörelser som ges vid öppna pass. Alla pass har alternativ för den som vill gå djupare eller göra det lite lättare, så att du kan arbeta efter egen kapacitet och förmåga. Det finns varken resultattänkande, jämförelse med andra eller tävlingsmoment. Det är den inre resan som är den intressanta. Du börjar där du är och går åt det håll som känns rätt för dig. Målet är att stärka kroppen och lugna sinnet för större välmående både på mattan och i livet i övrigt.

Om Yin-yoga

Yin-yoga är en långsam och meditativ yogaform som jobbar med bindväven istället för musklerna. Alla ställningar är liggande eller sittande och hålls länge, upp emot fem minuter. Andning, intention och fokus är viktiga aspekter. Du kan gå på yin varje vecka eller bara någon gång ibland som ett komplement till annan, aktiv, träning. Ha gärna många lager av kläder på dig eftersom du kan känna dig kall. Varm tröja och varma sockar rekommenderas.